کمیته رصد بازار فولاد برای تعیین قیمت در بورس تشکیل می‌شود

سخنگوی کمیسیون صنایع با اشاره به نهایی شدن جزئیات طرح فولادی مجلس گفت: کمیته رصد بازار فولاد جهت تعیین قیمت پایه، سهمیه عرضه در بورس کالا و صادرات شرکت ها تشکیل می‌شود.

به گزارش بیداربورس، حجت الله فیروزی درباره طرح توسعه پایدار زنجیره فولاد که اوایل هفته جاری در کمیسیون نهایی و در نوبت صحن قرار گرفته گفت: در کمیته رصد و پایش بازار که به ریاست وزیر صنعت و با حضور نماینده دادستانی، عضو ناظر مجلس و نماینده بورس تشکیل می شود، محصولات فولادی هر تولیدکننده به دو دسته تقسیم می‌شود یک دسته محصولاتی که از اول سهمیه عرضه در بورس می‌گیرند و دسته دیگر محصولاتی که سهمیه صادرات می‌گیرند یعنی هر کارخانه فولادی بخشی از محصولات را به بورس عرضه و بخشی دیگر را صادر می‌کند که میزان هر کدام مشخص خواهد شد.

وی افزود: در طرح اولیه این گونه پیش بینی شده بود تولیدکننده تمام محصول را به بورس عرضه کند و در صورت وجود مازاد آن را صادر کند که این مساله ممکن بود بازار صادراتی را از بین ببرد ولی با اصلاح صورت گرفته در کمیسیون، سهم تولیدکنندگان برای عرضه در بورس و صادرات مشخص خواهد شد. همچنین شرکت های کوچک زنجیره فولاد می‌توانند بصورت مشترک تعاونی تشکیل دهند و مقرر شد کمیته رصد و پایش، کف قیمتی را تعیین و سقف در رقابت مشخص شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: از دیگر اختیاراتی که به کمیته داده شده این است که در مورد قیمت انرژی شرکت ها تصمیم گیری شود. طرحی قبلاً در کمیسیون تلفیق مبنی بر واقعی کردن قیمت انرژی برای فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تهیه شد که البته مورد تصویب قرار نگرفت از این رو باید منتظر باشیم برای این بخش چه تصمیمی اتخاذ خواهد شد.

فیروزی درخصوص قیمت گذاری دستوری نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه در بورس بر اساس عرضه و تقاضا قیمت‌ها تعیین می‌شود به قیمت گذاری دستوری ورود نکردیم. در حال حاضر ساز و کار این است که فقط میزان عرضه و کف قیمتی مشخص خواهد شد. این کمیته از امضاهای طلایی جلوگیری می‌کند و می‌تواند تنظیم گر باشد و با توجه به حضور دادستان، زمینه بروز امضاهای طلایی از بین می‌رود.

وی اضافه کرد: تولیدکنندگان، صادرکنندگان و تأمین کنندگان محصولات زنجیره فولاد و متولیان انبارهای کالا اعم از واحدهای مستقر در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی ملزم به ثبت اطلاعات تولید، خرید و فروش، واردات و صادرات و مصرف کالاهای تولیدی، اطلاعات مکان‌ها و نگهداری کالاها، موجودی اولیه کالاها در انبارها، ورود و خروج کالا به انبارها در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع انبارها بصورت آنی هستند. در صورت عدم ثبت کامل اطلاعات در سامانه جامع تجارت، ثبت سفارش و واردات اقلام مورد نیاز، خرید محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا، حمل و نقل و صادرات توسط آنها مجاز نخواهد بود. بورس کالا ملزم به ایجاد امکان خرده‌فروشی محصولات فولادی مقاطع طویل و محصولات تکمیلی حاصل از ورق ظرف مدت سه ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون شد.

منبع: مهر
کد خبر 1064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =